Het Octaaf

Het Octaaf - een lespakket

In verband met de scholensluiting ten tijden van corona is dit lespakket tijdelijk gratis te downloaden!

Het Octaaf is een cirkelvormige houten schijf, waarop in acht opeenvolgende stappen het werkproces van het maken van een werkstuk staat weergegeven. Middels een elastiek, dat door een gat in het midden om de schijf heen geknoopt zit, kan aangegeven worden in welke fase van het proces de leerling zich bevindt. Dit behoedt de leerling ervoor om vooruit te hollen en helpt haar om gefocust te blijven op de betreffende fase.

Veel hoogbegaafde kinderen hebben namelijk de neiging alle stappen op zich wel te zetten, maar dan hap-snap door elkaar heen!

Het leuke van dit pakket is, dat de leerlingen hun Octaaf eerst zelf vervaardigen, alvorens aan het te maken werkstuk te beginnen. Dit vergroot de persoonlijke betrokkenheid bij het komende werkproces enorm. Omdat er in het werken met het Octaaf veel ruimte is om te differentiëren naar niveau, kan de leerling het Octaaf meerdere leerjaren achtereen gebruiken! 

Productgegevens Lespakketten:

Lespakket ‘het Octaaf’ -Basis:

Lespakket ‘het Octaaf’ -Uitgebreid:

Het Lespakket-Uitgebreid is ook handig wanneer je van plan bent één individuele leerling of meerdere leerlingen na elkaar met een Octaaf te laten werken. In dat geval is er vaak weinig tot geen gelegenheid een Octaaf door de leerling(en) zelf te laten vervaardigen: de leerling gebruikt dit voorbeeld-exemplaar wat nadat het werkstuk voltooid is, weer ingeleverd wordt bij de leerkracht.

Voor prijzen & bestellen: ga naar onze webshop

Terug naar Materialen