Ouders

Ouders

De ontdekking dat een kind hoogbegaafd is, brengt vaak een hoop teweeg bij de ouders. De ene ouder schrikt en ziet een weg vol problemen voor zich. De andere ouder is heimelijk blij dat dit eruit gekomen is. Weer een andere ouder legt de link met de eigen jeugd;  “Zou ik dan ook...?”. Of, wat al lang vermoed werd is eindelijk bevestigd. Vaak hebben ouders al een hele weg afgelegd met hun kind en nu ligt er weer een hele (nieuwe) weg voor hen....

Het kan ook zijn dat nog helemaal niet is vastgesteld of je kind hoogbegaafd is. Vermoedens in die richting hebben je tot het bezoeken van deze site gebracht. “Zou ze dan toch...?”. 

Of er nu vermoedens in de richting van hoogbegaafdheid zijn of dat er een erkend onderzoeksverslag op tafel ligt: ouders van hoogbegaafde kinderen krijgen heel wat op zich af. En niet in de laatste plaats de eigen vragen en/of twijfels.

Het zijn allemaal processen die bij een hoogbegaafd kind net weer iets anders verlopen dan bij een gemiddeld begaafd kind. Je kunt bij mij terecht voor vragen, advies en begeleiding met betrekking  tot de opvoeding van je hoogbegaafde kind. En de uitdagingen die daarbij horen.